Mantolama Nedir?

Mantolama Nedir?

Bina ve yapı sahipleri ısı yalıtımı yaptırmak istediklerinde mantolama nedir? tarzındaki sorular ile oldukça sık karşılaşmaktadır. Yapıların yalıtım malzemesi kullanılarak bina cephelerinin kaplanma işlemine mantolama tekniği denilmektedir.

MANTOLAMA’DA %20 İNDİRİM Hemen Arayın 0535 315 62 50

Bina ve yapı sahipleri ısı yalıtımı yaptırmak istediklerinde mantolama nedir? tarzındaki sorular ile oldukça sık karşılaşmaktadır. Yapıların yalıtım malzemesi kullanılarak bina cephelerinin kaplanma işlemine mantolama tekniği denilmektedir. Mantolama türleri farklı sıcaklıkta bulunan iki ortamın birbiri içerisine geçebilecek ısı transferini engellemek için uygulanan işlemlerdir.

Genel olarak mantolama teknikleri, dış çevredeki soğuğun binaların içerisine girmesinin engellenmesi ve enerji tasarrufu yapılmasını amaçlamaktadır. Özellikle kış aylarında yapılan mantolama işlemleri sayesinde binaların içinin ısıtılma ihtiyaçları azalacaktır. Bundan dolayı doğalgaz ve enerji faturalarına büyük miktarda paralar harcanmasının önüne geçilebilir. Genel anlamda iki tür mantolama yöntemi karşımıza çıkmaktadır. Bunlardan birisi dış cephe mantolama diğeri ise iç cephe mantolama işlemleridir.

Mantolama Nasıl Yapılır?

Gelişen teknoloji dolayısıyla yeni binalardaki mantolama işlemleri erken süreçlerde yapılmaktadır. Ancak mantolama uygulamaları eski ya da mantolaması yapılamayan binalarda yapılması gereken işlemlerdir. Özellikle kış aylarında binaların içindeki sıcaklığın dışarıya pencere ve duvardan çıkmaması için mantolama işlemleri yapılmalıdır. Peki mantolama nasıl yapılır? Mantolama teknikleri nelerdir? Sorularına verebileceğimiz birçok önemli cevaplar bulunmaktadır.

Mantolama Yapılacak Yüzeylerin Hazırlanması

Yüzeylerde bulunan kir ve tozlar temizlenir. Ayrıca çukur ve dökülmesi olan bölgeler fırçalanır ve yüzeylerin düzgün görünmesi sağlanır.

Su Basman Profilinin Yerleştirilme İşlemi

Mantolama işlemlerinin daha düzgün olabilmesi için planlama yapmak gereklidir. Bu planlamalar için su basman profilleri ön plana çıkar. Mantolama hattı yapılırken su basman profillerinden yararlanılır ve ortaya düzgün bir yapının çıkması sağlanır.

Kadıköy Mantolama
Kadıköy Mantolama

Isı Yalıtım Levhalarının Yapıştırılma İşlemleri

Bu ısı yalıtım levhaları mantolama yapılan yüzeylere yapıştırılır. Yapıştırma harcı aracılığı ile yapılan bu işlemlerde levha arası boşluk kalmamasına dikkat edilmelidir.

Mantolama Dübeli Kullanımı

Yüzeylere yapıştırılan levhaların daha sağlam olabilmeleri için tutunma direncini dübeller arttırır. Levhalar, dübeller aracılığı ile sabitlenir.

Bostancı Mantolama
Bostancı Mantolama

Fileli Sıvı Uygulamaları

Mantolama yüzeylerinde oluşan katmanların üzerine sıvı uygulamaları yapılarak katmanın sabitleştirilmesi sağlanmaktadır. Fileli sıvıların uygulanma amacı katmanda oluşabilecek çatlakları önlemektir.

Dış Cephe Boyama İşlemleri

Sıvı işlemlerinin tamamlanmasının ardından dış cephenin boyanması aşamasına geçilir. Binaların dış bölümleri istenilen renk kullanılarak boyanabilir.

Mantolama Modelleri

Teknolojinin ilerlemesi ile binaların mimari görüntüleri oldukça değişmeye başlamıştır. Dış cephe bölgelerine uygulanan mantolama modelleri de renk ve doku olarak oldukça farklılaşmaktadır. Dış cephelerde yapılan mantolama modelleri arasında tuğla, ahşap, metal, desenli ve taş modeller bulunmaktadır. Binaların dış cephesi ısı yalıtımı sağlayan strafor ve köpük gibi malzemeler ile kaplandıktan sonra metal ve ahşap gibi modeller uygulanır.

Alüminyum kompozit malzemeler ise dış yüzeylerin farklı renk ve dokular ile kaplanmasını sağlamaktadır. Bu malzemeler, darbe ve olası kırılmalara karşı sağlam yapıdadır. Alüminyum kompozit dış cephe kaplamaları oldukça hafiftir. Kaplaması yapıldıktan sonra bakımının yapılması kolaydır. Dış cephenin yanı sıra iç cephe işlemlerinde de kullanılmaktadır.

Mantolama Çeşitleri

Dış ve iç cephe mantolama çeşitlerinin yanı sıra ortadan mantolama, XPS, taş yünü, döşemelerde ve çatılarda uygulanan mantolama türleri bulunmaktadır.

Dış Cephe Mantolama

Binanın içindeki ısıyı muhafaza edebilmek için binanın çevresinin yalıtım malzemeleri kullanılarak kaplanma işlemidir. boyacı

İç Cephe Mantolama

Dış cephe mantolama ile aynı şekillerde uygulaması yapılır. Duvarların ısı yalıtım malzemeleri kullanılarak yapıldığı mantolama çeşitleri arasındadır.

Ortadan Mantolama

Bu mantolama çeşidi, sert rüzgarların olduğu binalarda uygulanan işlemlerdir. Cephe üzerine ısı yalıtım malzemeleri konularak yapılır.

Döşemelerde Mantolama

Zemine uygulanan döşeme işlemleri için kullanılan mantolama yöntemidir. Zeminin su emmemesi ve basma kuvvetine sahip olabilmesi için levhalar kullanılarak uygulanır.

Çatılarda Uygulanan Mantolama İşlemleri

Çatılarda yürünmesi gereken bölgeler için yapılan uygulamadır. Çatı döşemesi yapılacak olan bölge toz ve kirden arındırılmalıdır. Bu işlem yapıldıktan sonra düz ve temiz bir zemin elde edilebilmesi mümkündür.

Mantolama Fiyatları

Binaların iç ve dış cephe mantolama işlemleri birçok faktöre göre değişmektedir. İç ve dış cephe kaplamaları ayrı malzemeler kullanılarak yapılmaktadır. Dış cephe mantolama bir kere yapılan bir işlemdir ve doğru yapıldığı taktirde uzun ömürlü olabilecek uygulamadır. Dış cephe mantolama fiyatları kaplama malzemesi, işçilik ve benzeri birçok etkene göre değişmektedir.

İç cephe mantolama işlemleri ise teknik olarak farklılıklara sahip olsa da genel prensip olarak dış cephe yöntemleri ile aynıdır. İç cephe yalıtımlarında dekoratif boyama özellikleri ve alçıpan işlemleri ön plana çıkmaktadır. İç cephede duvardan duvara ısı yalıtım uygulamaları yapılır. İç cephe mantolama fiyatları uygulanan metrekareye göre değişkenlik göstermektedir. İşlemlerde kullanılan malzemelerde değişiklik gösterdiği için bu durum fiyatlara yansımaktadır.

Siz de istanbul mantolama hizmetleri için iletişim sayfasından bize ulaşabilirsiniz.

Leave a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

0 535 315 62 50